Proč by jsme neměli zapomínat na ořechy:
Kešu ořechy,
Kešu ořechy obsahují vitamíny sk. B a hodně kyseliny listové. Mají nejvyšší obsah hořčíku ze všech ořechů a semen vůbec, mají také hodně železa, draslíku a fosforu. Vysoké množství karotenoidů v kešu oříšcích působí léčivě na kůži, sliznice a oči. Jsou vhodné při časté nervozitě, podrážděnosti, depresích, a také při slabosti a únavě. Mlsání je tedy rozhodně zdravé a prospěšné celému tělu. Jemné, slané, sladké i pikantní příchutě si nyní vychutnejte dle Vaší libosti například k dobrému vínu, nebo jen tak. Vyberte si přírodní kešu ořechy obalované v cukru, nebo můžete okusit novinku kešu ořechy Wasabi.
Para ořechy
Para ořechy můžete jíst jen tak nebo je můžete nakrájet na kousky a přidat ke konci varu do jablečného kompotu, nebo je můžete nakrájené krátce opražit a přidat na kaši či na pudink. Tyto ořechy jsou nejbohatší na nasycené mastné kyseliny, na proteiny, vitamin E a minerály fosfor, hořčík a železo. Díky příznivému účinku vitaminu B1 na nervovou soustavu by měli para ořechy jíst i ti, kteří se pokoušejí přestat kouřit. Jsou příznivé při nervových poruchách, jako je podrážděnost, špatná koncentrace, výpadky paměti, deprese, snížená výkonnost. Díky bohatému zastoupení minerálů a vysokému obsahu nasycených mastných kyselin jsou para ořechy vydatným zdrojem energie.
Vlašské ořechy
Jedním z tradičních a velmi oblíbených druhů oříšků jsou vlašské ořechy. Obsahují zejména velice zdravou omega-3-mastnou kyselinu, která pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporuje u dětí rozvoj mozku. Vlašské ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Obsahují také vitaminy E, B1 či B6. Jsou ideální pokud bojujete se špatným cholesterolem a zároveň zabraňují výkyvům hladiny cukru v krvi. Vychutnejte si vlašské ořechy ve Vašich oblíbených příchutích, jako například vlašské ořechy v čokoládě. Nebojte se experimentovat a krom tradičního podávání v salátech, či na sýrových talířích je vyzkoušejte také v nové kombinaci. Nic není zakázáno.